Ψάχνεις δουλειά;; Μια θέση των 490 ευρώ σε περιμένει!! Μάθε λεπτομέρειες με ένα ΚΛΙΚ

Προς έγκριση πρόγραμμα απασχόλησης για 400.000 άνεργους

Ψάχνεις δουλειά;; Μια θέση των 490 ευρώ σε περιμένει!! Μάθε λεπτομέρειες με ένα ΚΛΙΚ

​Έχεις ξεμείνει από δουλειά και σε έχει πιάσει μελαγχολία; Ψάχνεις καιρό για μια ευκαιρία αλλά συναντάς συνεχώς πόρτες κλειστές; Μην το βάζεις κάτω, ήρθε η ώρα να ανακάμψεις από τον πάτο!

Πως;;;

Μέσω ενός νέου προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε 400.000 ανέργους οι οποίοι ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο! Το πρόγραμμα αφορά πεντάμηνη εργασία σε δήμους με αμοιβή 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών! Η πρόταση προβλέπει την επιλογή των ανέργων με μοριοδότηση και ήδη το πρόγραμμα έχει υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει και «κάλυψη» των εισφορών.

Αυτό που μένει τώρα είναι να πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση, η οποία και τελικώς θα αποφασίσει αν θα περιλάβει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε πακέτο ρυθμίσεων κατά της ανεργίας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ανακατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Το σχέδιο του ΟΑΕΔ πάντως εντάσσεται στην απόφαση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών, των οποίων όλα τα οικονομικά ενεργά μέλη είναι άνεργοι και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεργίας που έχει εκτιναχθεί στα επίπεδα ρεκόρ του 27%, ένα ζήτημα που βρέθηκε και στο επίκεντρο διαπραγματεύσεων κυβέρνησης –τρόικας!

Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε:

– Εργα κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.

– Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ

– Κοινωνικές δράσεις, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.

– Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top