Εξαιρούνται τελικά από το «φακέλωμα» οι δαπάνες για βρεφονηπιακούς, ωδεία και γυμναστήρια

Διόρθωση από τον Μαυραγάνη με εγκύκλιο

Ανέκρουσε πρύμνα για μία ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών. Με νέα εγκύκλιό του, πα��ρνει πίσω την εντολή να "φακελώνουν" οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ωδεία και τα γυμναστήρια τους πελάτες τους και να στέλνουν τα στοιχεία τους στην Εφορία.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, «ακυρώνει» ως προς ένα μέρος τις εντολές του για «φακέλωμα» πελατών που πληρώνουν συνδρομές και δίδακτρα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Η εγκύκλιος εξαιρεί από τις διατάξεις αυτές τα ωδεία και τις μουσικές σχολές, τις σχολές χορού, τις σχολές πολεμικών τεχνών, τις σχολές οδήγησης και τα γυμναστήρια.

Επίσης δεν θα ζητούνται ονομαστικά στοιχεία για διασταυρώσεις από το ΚΕΠΥΟ για όσους πληρώνουν δίδακτρα σε βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε παιδικούς σταθμούς (εκτός των νηπιαγωγείων), σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε σχολές οδήγησης.

Η νέα "γκάφα" όπως λένε οι φοροτεχνικοί αφορά στο γεγονός ότι με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης που αντικατέστησε τον ΚΒΣ δεν απαιτείται έκδοση ονομαστικής απόδειξης, άρα δεν τηρούνται και καταγραφικά αρχεία των πελατών, για αυτές τις κατηγορίες.

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top