«Πράσινο φως» από την τρόικα για τη ρύθμιση των δανείων!

Παγκόσμια πρωτοτυπία χαρακτηρίζουν το ν/σ για τους συνεπείς οφειλέτες

Σε αναγκαιότητα διευκόλυνσης των ενήμερων-συνεπών οφειλετών αναφέρεται η τρόικα στο κείμενο του νέου Μνημονίου, το οποίο συντάσσει με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πλευρές (τρόικα και υπουργείο Ανάπτυξης) είναι κοντά στο να κλείσουν τη συμφωνία για τις διατάξεις του νομοσχεδίου και, μάλιστα, η τρόικα χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο πρωτοποριακό παγκοσμίως!

Το τελευταίο παζάρι που γίνεται έχει να κάνει με το ανεξόφλητο υπόλοιπο που πρέπει να έχει ένας δανειολήπτης με εισόδημα 25.000 ευρώ προκειμένου να ενταχθεί στη ρύθμιση του υπουργείου. Σύμφωνα με πηγές η τρόικα θέλει αυτό να είναι στα 120.000 ευρώ, επικαλούμενη έναν πολλαπλασιαστή που εφαρμόζεται παγκοσμίως, αλλά το υπουργείο επιμένει στο να είναι μεγαλύτερο.

Η τρόικα επίσης θέλει η επανεξέταση του κάθε δανειολήπτη που μπαίνει στις διατάξεις του νομοσχεδίου να γίνεται ανά εξάμηνο και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το υπουργείο Ανάπτυξης αντιτείνει την επιστασία να την έχει η Τράπεζα της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top