Μαρκογιαννάκης: Νόμιμη η βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μαρκογιαννάκης: Νόμιμη η βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

​Δεν αποκλείεται η προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή των συγγενών του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά την άρνηση των τελευταίων να προσέλθουν για κατάθεση. Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Χρ.Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή « Κοινωνία ώρα Mega».

«Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η επιτροπή ως όργανο λειτουργεί όπως ένας εισαγγελέας. Όταν ο εισαγγελέας καλεί κάποιο μάρτυρα και εξ απειθείας δεν παρουσιάζεται, έχει δικαίωμα να διατάξει τη βίαιη προαγωγή του. Δεν αποκλείεται οτιδήποτε είναι νόμιμο και αυτό είναι νόμιμο», είπε χαρακτηριστικά ο κος Μαρκογιαννάκης, τονίζοντας το δικαίωμα της επιτροπής να διατάξει ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου .

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου απέστειλαν χθες γραπτά υπομνήματα στην επιτροπή, στα οποία αποδίδουν την εμπλοκή τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε «σειρά ατυχών συμπτώσεων».

Τα μέλη της επιτροπής, που είχαν ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους, αποφάσισαν να καλέσουν εκ νέου τα τέσσερα πρόσωπα, μόλις παραληφθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τις καταθέσεις και την ακίνητη περιουσία των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top