Σας χρωστάνε; Θα πληρώνει με τόκο το Δημόσιο πλέον!

Κάντε κλικ και δείτε πώς θα πάρετε τα χρήματα σας πίσω από το κράτος και τους ιδιώτες

Σας χρωστάει λεφτά το δημόσιο και αργεί να σας πληρώσει; Ήρθε η ώρα να τα πάρετε και μάλιστα με τόκο.

Αυτό προβλέπει η νέα οδηγία της Ε.Ε., που πρέπει να ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Όπως ορίζει ο νόμος δίνεται ένας μήνας περιθώριο στο Δημόσιο να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του για αγαθά ή υπηρεσίες που έχει αγοράσει από ιδιώτες, αλλιώς θα επιβάλλεται ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ πρόστιμο.

Η νέα οδηγία έχει στόχο να προστατεύσει τις μικρομεσαίες επιχείρησης, που κινδυνεύουν με «λουκέτο», όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή τα ανεξόφλητα χρέη είναι περίπου 300 δις ευρώ και μετά την εφαρμογή θα μειωθούν στο 60%.

Στην κοινοτική οδηγία προβλέπεται για την ακρίβεια ότι οι επιχειρήσεις δικαιούνται να ζητούν τόκους υπερημερίας για καθυστερημένες πληρωμές και μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα ένα ελάχιστο καθορισμένο ποσό ύψους 40 ευρώ ως αποζημίωση για τις δαπάνες είσπραξης.

Επιπλέον, οι ιδιώτες θα έχουν δικαίωμα να ζητούν τόκο και από άλλους ιδιώτες, αν δεν έχουν εξοφλήσεις τους λογαριασμούς τους εντός δύο μηνών.

Να σημειωθεί ότι η νέα οδηγία θα έχει ισχύ από τις συμβάσεις, οι οποίες θα ισχύσουν από εδώ και πέρα. Δεν «πιάνουν» τα περίπου 8 δις ευρώ που χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top