Το σχέδιο για τα περιφερειακά αεροδρόμια παρουσίασε ο Χατζηδάκης στην ΙΑΤΑ

Συζητήθηκε και η πολιτική χρεώσεων των αεροδρομίων

Το σχέδιο για τα περιφερειακά  αεροδρόμια  παρουσίασε ο Χατζηδάκης στην ΙΑΤΑ
Το σχέδιο για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης στους εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (International Air Transport Association - IATA), με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Εκ μέρους του υπουργείου στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος, η διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αερο��ορίας Φ. Παπαδημητροπούλου και ο συντονιστής για θέματα περιφερειακών Αεροδρομίων Π. Παπαδημητρίου. Εκ μέρους της ΙΑΤΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος Ι. Πανταζόπουλος (Olympic Air) και τα μέλη του προεδρείου Ε. Βασιλάκης (CEO Aegean Airlines), Ι. Ζωγραφάκης (Swiss International), Α. Αβερκιάδης (Scandinavian Airlines), Μ. Κουβελιώτης, Chief Financial Officer (Aegean Airlines), Κ. Κλειτσάκης, Chief Financial Officer (Olympic Air) και η Assistant Director Member Government Relations Europe (ΙΑΤΑ), Ν. Μπουσιώτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα όσον αφορά στις αερομεταφορές, η πολιτική χρεώσεων των ελληνικών αεροδρομίων προς τις αεροπορικές εταιρείες και το πρόγραμμα της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών και για το σχέδιο αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Εκ μέρους της ΙΑΤΑ εκφράστηκε η ικανοποίηση των εκπροσωπούμενων αεροπορικών εταιρειών για τις προτάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική των περιφερειακών αεροδρομίων.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top