«Μνημόνια πόκετ» για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου!

Προωθούν μόνιμους δείκτες για την αξιολόγηση του προσωπικού ανά φορέα

​Νέο άσσο από το μανίκι του βγάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης σε μία προσπάθεια να κλείσει οριστικά το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα και να πείσει για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Με εγκύκλιό του ενεργοποιεί παλαιότερο νόμο σχετικά με την κατάρτιση συγκεκριμένων στόχων ανά υπηρεσία και χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους, καθώς και θέσπιση δεικτών μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του προσωπικού.

Μάλιστα ως το τέλος Απριλίου θα δημοσιευθούν και οι δείκτες μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, τόσο για την επίτευξη των στόχων υπηρεσιών όσο και για εκείνους που θα οριστούν για τους υπαλλήλους.

Δεν έλειπαν, ωστόσο, και οι επισημάνσεις στελεχών του Δημοσίου ότι ενδέχεται να μην καταστεί δυνατόν να προσδιοριστούν ουσιαστικοί δείκτες μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και για άλλη μία φορά να περιοριστεί η διαδικασία σε μέτρηση υλοποίησης αρμοδιοτήτων και όχι πραγματικών στόχων.

Διευκρινίσεις και λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό σχέδιο που έστειλε στους επικεφαλής της τρόικας έδωσαν στο μεταξύ χθες υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Εμφαση δόθηκε και στην υπαγωγή σε διαθεσιμότητα έως τον Ιούνιο 12.500 υπαλλήλων, από τους 25.000 που έχουν συμφωνηθεί για όλο το 2013. Σύμφωνα με όσα παρατέθηκαν από τους εκπροσώπους των δανειστών, ο στόχος θα επιτευχθεί από τους πλεονάζοντες των υπουργείων, που θα είναι περίπου 2.000, από την αξιολόγηση των πρώτων φορέων κάτω από την κεντρική κυβέρνηση (υπολογίζονται σε 3.000), καθώς και από όσους τεθούν σε διαθεσιμότητα μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι δεν αποκλείεται να ανέλθουν ��ε 3.500.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top