Γ.Στουρνάρας: Tα χειρότερα είναι πίσω μας

Συνέντευξη του υπουργού οικονομικών στον Guardian

Γ.Στουρνάρας: Tα χειρότερα είναι πίσω μας

​Τη στιγμή που στην Ελλάδα εξελίσσεται ��να διαπραγματευτικό «θρίλερ» με τους τροικανούς, ο υπουργός οικονομικών, μιλώντας στον Guardian εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από την κρίση.

«Είναι σαν τον μαραθώνιο, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα λόγω της κούρασης» λέει χαρακτηριστικά ο κος Στουρνάρας, τονίζοντας πως «η Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

«Κανείς δεν μιλάει πλέον για Grexit – ακόμα και οικονομολόγοι που υποστήριζαν το Grexit έχουν ζητήσει συγγνώμη γι αυτό», προσθέτει στην βρετανική εφημερίδα ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής ο κος Στουρνάρας σημειώνει ότι «έχουμε καλύψει τα δύο τρίτα του στόχου. Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της διαδρομής… η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα από την άποψη της λιτότητας… Αλλά νομίζω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα».

Ο κος Στουρνάρας τονίζει πάντως μεταξύ άλλων πως το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται και από την Ευρώπη.

«Θα εξαρτηθεί από την αρχιτεκτονική της. Χρειαζόμαστε μια πιο ομόσπονδη Ευρώπη, μεγαλύτερη ενότητα και συνοχή. Τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας είναι παραδείγματα των σημαντικών αλλαγών στην αρχιτεκτονική» είπε ο υπουργός, προσδοκώντας «περισσότερη αλληλεγγύη» από την Ευρώπη.

Για την Κύπρο ο υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί ότι «φυσικά μια χρεοκοπία συνιστά συστημική απειλή», προσθέτοντας ότι «καθώς είμαστε τόσο κοντά οικονομικά και πολιτικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση. Αλλά η Ευρωζώνη έχει πλέον εμπειρία στο χειρισμό των κρίσεων και δεν ανησυχώ ότι θα έχουμε πρόβλημα με την Κύπρο».

Βίντεο ΑΝΤ1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top