Στο ΥΠΕΞ από τον Χρ. Σταϊκούρα η μελέτη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μετά την έρευνα στα αρχεία του ΓΛΚ για τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στο υπουργείο Εξωτερικών διαβιβάσθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις περιόδους του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συσχετίζεται άμεσα και με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την έρευνα που πραγματοποιήθηκε:

« Πρόκειται για ένα έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού.

Ένα έργο που, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε:

Συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά.

Ταξινόμηση των φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία.

Ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού.

Καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, παρέδωσε την Έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ευχαριστεί το Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας, Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού κ. Π. Καρακούση, και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου που τους ανατέθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογιζόμενη τον μεγάλο όγκο αρχειακού υλικού που έπρεπε να συγκεντρωθεί για πρώτη φορά».

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top