Η Λαγκάρντ έστειλε σαφές μήνυμα: η ΕΚΤ πρέπει να μειώσει τα επιτόκια

Ζήτησε… υψηλότερο πληθωρισμό για χώρες όπως η Γερμανία

Η ευρωζώνη έχει ανάγκη από υψηλότερο πληθωρισμό σε χώρες όπως η Γερμανία και χαμηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει επεκτατική και πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο για την ΕΚΤ να μειώσει ακόμα περισσότερο τα επιτόκια ανέφερε η κ. Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Ιρλανδία.

"Η αποκατάσταση της ισορροπίας σημαίνει χαμηλότερο πληθωρισμό και συγκράτηση μισθών στο Νότο, αλλά επίσης μπορεί να σημαίνει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών σε χώρες όπως η Γερμανία" σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να εστιάσουν λιγότερο στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και να ενδιαφερθούν περισσότερο για την στήριξη των λαών τους.

"Η βελτίωση του αισθήματος δεν μεταφράζεται σε περισσότερες θέσεις εργασίας ή μισθούς. Μπορεί να βοηθάει τις αγορές, αλλά δεν βοηθάει ακόμα τους λαούς" σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top