Κεδίκογλου: Εξετάζουμε νέα στοιχεία για την επένδυση χρυσού στη Θράκη

Προχωρούν κανονικά οι εργασίες για την έκδοση αδειών στη Χαλκιδική

Σε διαχωρισμό των επενδύσεων εξόρυξης χρυσού σε Θράκη και Χαλκιδική προχωρά η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, για την επένδυση στη Θράκη (για την οποία ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις 21 Φεβρουαρίου ότι η διαδικασία αδειοδότηση της επένδυσης θα είχε ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών) η κυβέρνηση εξετάζει νέα στοιχεία: «Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου 'Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη' της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΜΒΕ προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι οι εργασίες για την έκδοση των αδειών για την επένδυση που ήδη έχει γίνει στη Χαλκιδική προχωρούν κανονικά: «Αναφορικά με την πρόοδο της επένδυσης του έργου 'Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας' της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής, η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top