Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο

«Η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για όλους»

Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο

Καταστροφική για την Κύπρο και με αλυσιδωτές επιπτώσεις θα ήταν η έξοδος της Κύπρου από την ευρωζώνη και την Ευρώπη τονίζουν Κύπριοι καθηγητές-οικονομολόγοι, αποκλείοντας τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το “κούρεμα” των καταθέσεων, το οποίο σηματοδοτεί και έξοδο από την ευρωζώνη σημαίνει μεγάλη υποτίμηση, γεγονός που θα οδηγούσε σε μείωση της αξίας των καταθέσεων» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μάριος Ζαχαριάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για «κούρεμα» καταθέσεων και τα ερωτηματικά που πλανώνται σχετικά με μια άτακτη έξοδο από το ευρώ ο κ. Ζαχαριά��ης τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον: «Δεν θα γίνει "κούρεμα" καταθέσεων, άρα δεν υπάρχει ούτε το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη».

«Νομίζω πως όσο λιγότερο συζητούμε για τα ενδεχόμενα που αφορούν "κούρεμα" καταθέσεων και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη τόσο το καλύτερο», υποστήριξε από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σωφρόνης Κληρίδης, επισημαίνοντας ότι τόσο το «κούρεμα» των καταθέσεων όσο και μια άτακτη έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφικά ενδεχόμενα.

«Η συνεχιζόμενη συζήτηση περί "κουρέματος" καταθέσεων, ή και εξόδου από την ευρωζώνη, πρέπει να σταματήσει, διότι μόνο κακό κάνει στο οικονομικό μας μέλλον και την επιβίωση» επισημαίνει τέλος και ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο «Φρέντερικ», Ιωάννης Βιολάρης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top