Τρόικα: Βάλτε φάρμακα στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση Μορς και Λυκουρέντζου!

Τρόικα: Βάλτε φάρμακα στα ράφια των σούπερ μάρκετ

​Ψήνεσαι στον πυρετό και ψάχνεις επειγόντως αντιπυρετικό; Σε έχουν τρελάνει οι ημικρανίες σου και θες εδώ και τώρα ένα αναλγητικό; Αισθάνεσαι πεσμένος και θες κάτι να σε ανεβάσει; Δε χρειάζεται στο μέλλον να ψάχνεις φαρμακείο, θα πετάγεσαι στο σούπερ μάρκετ και μαζί με τα σαλάμια, τα φρουτάκια και τα τυριά θα ψωνίζεις και χάπια γιατί έτσι λέει θέλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας!!!

Αυτό ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο στενός συνεργάτης του Mr Blue Eyes και εκπρόσωπος της Κομισιόν κος Ματίας Μορς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

«Απελευθερώστε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα» φέρεται να είπε ο κος Μορς προς κο Λυκουρέντζο, χωρίς να πάρει όμως την απόφαση που περίμενε!

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, επεσήμαινε μεταξύ άλλων στον κο Μορς ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερκατανάλωσης φαρμάκων προσθέτοντας ότι ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν 11.5000 φαρμακεία.

Ακούγοντας τον υπουργό, ο κος Μορς σύμφωνα με πληροφορίες «μαλάκωσε» και έδωσε έμφαση στα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΣΥ και του ενιαίου Ταμείου, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεσμεύεται για αποπληρωμή έως τα τέλη Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής – θα συγκροτηθεί από στελέχη του υπουργείου Υγείας και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους - που θα παρακολουθεί τον ρυθμό της αποπληρωμής.

«Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας και οδηγούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας», υπογράμμισε αμέσως μετ�� τη συνάντηση ο κ. Λυκουρέντζος.Και πρόσθεσε: «Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, με υπευθυνότητα και πληρότητα, παρά τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες Είμαστε στον ορθό δρόμο και συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα».

Το θέμα είναι ότι η συνάντηση του Λυκουρέντζου και της τρόικας είχε τελικά θετική κατάληξη, με τους επικεφαλής των δανειστών να δίνουν.. τα εύσημα στην ηγεσία του υπουργείου υγείας!

«Αν συνεχίσετε έτσι, δε θα έχουμε τι να συζητήσουμε την επόμενη φορά» φέρονται να είπαν οι τροικανοί στον υπουργό υγείας, θέλοντας να δείξουν έτσι ότι είναι ευχαριστημένοι με τις μεταρρυθμίσεις στο συγκεκριμένο υπουργείο!

Βίντεο alpha

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top