Τα τσούγκρισαν Βενιζέλος και τρόικα! ΟΧΙ με... ρετσίνα!

ΟΧΙ σε νέα μέτρα τους είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ

Τα τσούγκρισαν Βενιζέλος και τρόικα! ΟΧΙ με... ρετσίνα!

​ΟΧΙ μόνο δεν τους κέρασε παϊδάκια όπως επιτάσσει η μέρα, αντιθέτως ούτε χαμόγελο δεν «έσπασε» στην τρόικα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στα γραφεία της Ιπποκράτους!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε «ΟΧΙ» σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, τονίζοντας στον κο Τόμσεν και την παρέα του πως η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μάλιστα οι όποιες αποκλίσεις υπάρξουν (από μειωμένα δημόσια έσοδα για παράδειγμα) να αντιμετωπιστούν με αναπτυξιακά μέτρα.
Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι στη συνάντηση δεν έγινε εκτενής συζήτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο και διευκρίνιζε ότι τα μέλη της ομάδας Τόμσεν ζήτησαν πληροφορίες που δεν έχουν για τους οργανισμούς και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Τα στελέχη της τρόικας φέρονται να είπαν στους κυρίους Βενιζέλο, Σαχινίδη και Μανιάτη ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης έχει δώσει στοιχεία μόνο για τα νέα οργανογράμματα στην κεντρική κυβέρνηση, δηλαδή στα υπουργεία.

Όταν η κ��υβέντα πήγε στην ανάπτυξη, ο κος Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να κινηθούν πρώτα οι ελληνικές επιχειρήσεις, να υπάρξει πραγματική επέκταση, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κατά της ανεργίας με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.

Στο κεφάλαιο: υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολόγησε ότι οι όποιες διευκολύνσεις θα είναι προς όφελος και των τραπεζών, ενώ τρόικα και Βενιζέλος μίλησαν και για τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγές από την Ιπποκράτους παρατήρησαν πως για πρώτη φορά η τρόικα συζήτησε σοβαρά τα θέματα της Ανάπτυξης, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να εξήραν την εικόνας της χώρας.

Βίντεο ant1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top