Σύνταξη στο Δημόσιο έως και 17 χρόνια νωρίτερα; Κι όμως γίνεται!

Ποιοι είναι οι 250.000 «τυχεροί» που βλέπουν έξοδο με 25ετία

Να ανοίξει ο δρόμος για τη σύνταξη από δύο έως και δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τα αυξημένα όρια ηλικίας που ισχύουν φέτος επιτρέπει μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για 250.000 εργαζομένους στο Δημόσιο.

Οι τυχεροί είναι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (ΔΕΚΟ και τράπεζες) οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 25ετιας, στη συνέχεια μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και να αποχωρήσουν μόλις πιάσουν το όριο ηλικίας, χωρίς να επηρεαστούν από τις όποιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Καθοριστικό είναι ο πολυπόθητος χρόνος ασφάλισης να έχει συμπληρωθεί ακόμα και με πλασματικά έτη, μέχρι το τέλος του 2012, καθώς από φέτος ισχύουν αυξημένα όρια συνταξιοδότησης.

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι άντρες που θεμελιώνουν δικαίωμα με 25ετία τη διετία 2011-2012, καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τις μητέρες ανήλικων τέκνων καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης με την έξοδο να γίνεται ακόμα και στα 50.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top