Ελλάδα και ξερό ψωμί λένε οι Καταριανοί! Θα επενδύσουν σε τουρισμό, ενέργεια και τρόφιμα

Συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας

​Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι τουλάχιστον επτά επιχειρήσεων, από τους κλάδους του τουρισμού, της ενέργε��ας και των τροφίμων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της πλευράς του Κατάρ. Η συγκρότηση αυτής της επιτροπής είχε αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα στις 29-30 Ιανουαρίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν επενδύσεις με συμπράξεις ελληνικών και καταριανών επιχειρήσεων και στη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου των δύο χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά παρουσιάσθηκαν οι διαγωνισμοί και τα επιχειρηματικά σχέδια.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένα fund για να υποστηρίξει μικρομεσαίες επενδυτικές δράσεις και σε αυτή τη φάση συζητούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά τη δομή τη λειτουργία του και τον τρόπο χρηματοδότησης του, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα με το κοινοτικό δίκαιο.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση οι επιχειρηματίες παρουσίασαν τις επενδυτικές τους προτάσεις κατ' ιδίαν.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης,Νότης Μηταράκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holding Ahmad Al-Sayed. καθώς και ο γενικός γραμματέας δημοσίων Επενδύσεων Π. Σελέκος και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γκιόλμας.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης πάντως, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Γνωστοποιήθηκε ότι το επόμενο ραντεβού ορίστηκε στις 27 Μαρτίου στη Ντόχα, με αφορμή τα εγκαίνια του Ολυμπιακού Μουσείου, στα οποία θα παρευρ��θεί ο κ. Μηταράκης.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top