Γιούνκερ: Σε καλό δρόμο το ελληνικό πρόγραμμα

«Πλήρωσε βαρύ τίμα η Ελλάδα εξαιτίας των ανεύθυνων συζητήσεων για Grexit»

​«Το ελληνικό πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση την οποία επιλέξαμε», δηλώνει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο «Agency Europe».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου υποστηρίζει ότι η «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επί μονίμου βάσεως να αποδεικνύει ότι το ελληνικό πρόβλημα βρίσκεται υπό έλεγχο. Αν υπάρξει οποιαδήποτε υποψία εκτροχιασμού, τότε θα πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση η αγωγή. Το ελληνικό πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση-την κατεύθυνση που επιλέξαμε».

«Σε κάθε συνάντηση, έλεγα πως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις εικασίες που γίνονται για την Ελλάδα περί αποχώρησής της από την Ευρωζώνη. Τέτοιες φήμες ήταν, και αποδείχτηκε ότι ήταν, εξαιρετικά επικίνδυνες. Όταν ο κόσμος σταμάτησε να μιλάει για το σενάριο "Grexit" τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Το τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα εξαιτίας αυτών των ανεύθυνων συζητήσεων ήταν πολύ βαρύ» σημειώνει ο κ. Γιούνκερ.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, αν το Eurogroup μπορούσε και έπρεπε να είχε κινηθεί διαφορετι��ά, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν ορισμένες φορές πολύ γρήγορα και άλλες φορές πολύ αποσπασματικά, ενώ δημοσίως υπήρχε η συζήτηση για λύσεις που δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, όπως το «Grexit». Και συμπληρώνει ότι αυτό ήταν ένα λάθος που δεν έκανε το ίδιο το Eurogroup, ήταν λάθος άλλων.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top