Στυλιανίδης: ταμειακό πλεόνασμα 160 εκ. ευρώ για τους Δήμους τον Ιανουάριο του 2013

Παρά τη μείωση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό

Στυλιανίδης: ταμειακό πλεόνασμα 160 εκ. ευρώ για τους Δήμους τον Ιανουάριο του 2013
Ταμειακό πλεόνασμα 160 εκατομμυρίων ευρώ περίπου κατέγραψαν οι δήμοι, τον Ιανουάριο του 2013, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Το πλεόνασμα μάλιστα καταγράφηκε παρότι μειώθηκε η χρηματοδότησή τους από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Σχετικά με τα έσοδα, οι Δήμοι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες εισπράξεις επί των ιδίων εσόδων τους που αφορούν το οικονομικό έτος 2013 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόροι, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, κτλ), σημειώνοντας αύξηση περίπου 18%.

Επίσης βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων των δήμων που αφορούν τα προηγούμενα οικονομικά έτη. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εισπράξεις εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 26% έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε: «μετά τη δύσκολη προσπάθεια των τελευταίων μηνών είναι ευχάριστο ότι τον Ιανουάριο του 2013 καταγράφονται τα πρώτα θετικά οικονομικά αποτελέσματα στους ΟΤΑ. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και στη συστηματική συνεργασία με τους δημάρχους και την ΚΕΔΕ».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε επίσης ότι η αύξηση των εισπράξεων ιδίων εσόδων από τους ΟΤΑ, παρά τη μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, «αποτελεί ένα πρώτο δείγμα ενίσχυσης της οικονομικής τους αυτοτέλειας, κάτι που αποτελεί κεντρική μας επιλογή».

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top