Κάθετος ο Μαυραγάνης: Δε θα γίνονται κατασχέσεις μισθών και συντάξεων κάτω των 1.000€

Απάντηση του υφυπουργού οικονομικών στο ��ουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο

​Περαιτέρω εξηγήσεις ζήτησαν οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η οπο��α συζητά το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά για διάταξη η οποία φαίνεται να τροποποιεί το ύψος του ανώτατου ορίου του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το δημόσιο.

Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλος ο οποίος, επικαλούμενος την έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει το όριο αυτό από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα στα 600.

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου του ακατάσχετου ποσού» δήλωσε ο υφυπουργός οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος διεβεβαίωσε πως πρόκειται περί λάθους στην σχετική έκθεση το οποίο και θα διορθωθεί.

Παρόλα αυτά και ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Μπέζας ζήτησε από τον υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με τη διαφορά που εντοπίζεται μεταξύ της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και της διάταξης του νομοσχεδίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top