Τσίπρας σε Σαμαρά: Θα πεις «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα της τρόικας;

Επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο, απολύσεις και φόρο πετρελαίου

Τσίπρας σε Σαμαρά: Θα πεις «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα της τρόικας;

​Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε σήμερα Τρίτη στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να απαντήσει εάν με την «επάνοδο της τρόικας θα αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων».

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας «με την επάνοδο της τρόικας στη χώρα μας, επανέρχονται στο προσκήνιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο. Δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση νέα μείωση μισθών και απολύσεις, μέτρα που δεν θα ωφελήσουν κανένα από τα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν θα υπάρξει άμεση «αναστολή του μέτρου εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης», κάνοντας λόγο για μέτρο που «όχι μόνο δεν έχει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, [...] αλλά έχει και τραγικές συνέπειες».

«Ο δρόμος του δογματισμού, της θρησκευτικής ευλάβειας και της υποτέλειας με τα οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτή τη μνημονιακή πολιτική οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και κοινωνικά συντρίμμια», συμπληρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα έρχεται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο τομέα, τις ��λλαγές στα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top