Νέα παράταση για φορολογούμενους με εμβάσματα στο εξωτερικό

Για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι φορολογούμενοι

Τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που έχουν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό τα έτη 2009-2011 και ζητούν χρόνο για να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ζήτησε από τις εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία η ειδική εφαρμογή που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20 Μαρτίου 2013, προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις στο πλαίσιο του χειρισμού των υποθέσεων φορολογουμένων που έχουν αποστείλει στο εξωτερικό εμβάσματα τα έτη 2009-2011. Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο υπάρχουν αιτήσεις από πολλούς φορολογούμενους με τις οποίες ζητούν παράταση της προθεσμίας για την εκ μέρους τους ενημέρωση της ανωτέρω ��φαρμογής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι, με αιτήσεις τους ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής των οικείων δικαιολογητικών στις αρμόδιες ΔΟΥ, επειδή δεν μπορούν να τα συγκεντρώσουν έγκαιρα λόγω καθυστέρησης εκ μέρους τρίτων (π.χ. τραπεζών), οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ παρακαλούνται να εξετάζουν κάθε περίπτωση χωριστά και να χορηγούν τη σχετική παράταση εφόσον το κρίνουν απολύτως απαραίτητο.

Η υστέρηση οφείλεται αφενός στην δυσκολία πολλών φορολογουμένων να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα αποδεικτικά (π.χ. βεβαιώσεις μερισμάτων), αλλά και στο ότι λόγω της συνένωσης και μετακομίσεων των εφοριών όμως, πολλές δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα παλαιά αρχεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top