Πολυεθνικές: Ποιές μειώσεις στον κατώτατο μισθό; Εμείς θα δώσουμε και αυξήσεις!

Διαψεύδουν τα περί αιτήματος για κατώτατο μισθό στα 300 ευρώ

Σε πλήρη διάψευση των πληροφοριών για πιέσεις ώστε να δοθεί νομικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση, προχωρούν οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται (και) στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ορισμένες εξ αυτών, τονίζουν πως όχι μόνο δεν «καλοβλέπουν» ένα τέτοιο σενάριο αλλά ��χεδιάζουν και αυξήσεις στους μισθούς που δίνουν!

«Στα χρόνια της κρίσης δεν μειώσαμε μισθούς και δεν κάναμε απολύσεις, ενώ οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής στη χώρα μας θα πάρουν αυξήσεις 1% με 2%» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Kraft Food Hellas Λευτέρης Χαλουλάκος, η οποία απασχολεί 580 εργαζόμενους. Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει πως «στη συνάντηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ετέθη θέμα μείωσης μισθών».

Η Barilla Hellas, από την πλευρά της, με ανακοίνωση υποστηρίζει πως «ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη». Μάλιστα, επισημαίνει ότι θεωρεί τέτοια μέτρα «αναποτελεσματικά για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ, που επίσης διέψευσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Δημήτρης Πισιμίσης εξέφρασε τέτοιες απόψεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει το μισθολογικό κόστος. Η BIC ΒΙΟΛΕΞ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί αυξήσεις».

Τέλος, και η Unilever Hellas δήλωσε αντίθετη με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε δηλώσεις του σ��ην Ημερησία, ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Αντωνιάδης σημείωσε πως «η εταιρία μας δεν έθεσε τέτοιο θέμα, δηλαδή περαιτέρω μείωσης μισθών. Δεν μας αφορά, δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς δεν κάναμε απολύσεις, ούτε και μειώσεις σε αυτά τα χρόνια της κρίσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top