«Η ΕΚΤ θέλει να αποχωρήσει από την τρόικα»

Ομοβροντία δημοσιευμάτων ηλεκτρονικών εφημερίδων

​Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξετάζει την περίπτωση αποχώρησης από την τρόικα, η οποία συντονίζει τα προγ��άμματα διάσωσης της Ευρωζώνης, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων Sueddeutsche Zeitung, Der Handelsblatt και Die Welt.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, καθώς πολλές πλευρές εκτιμούν ότι ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της υπονομεύεται από τις πολιτικές πιέσεις. Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ΕΚΤ αναλαμβάνει υπερβολικά μεγάλο πολιτικό ρόλο, βοηθώντας στον συντονισμό των προγραμμάτων λιτότητας.

Οι υπέρμαχοι της παραμονής της Τράπεζας στην τρόικα επιχειρηματολογούν ότι οι άλλοι δύο εταίροι (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) δεν μπορούν να λειτουργήσουν μόνοι, ενώ υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη έξοδος της ΕΚΤ θα έθετε σε κίνδυνο την προσπάθει�� διάσωσης του ευρώ.

Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ακόμη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας βρίσκεται μεταξύ εκείνων οι οποίοι επιθυμούν την αποχώρηση από την τρόικα, ενώ η οικονομική Handelsblatt υποστηρίζει ότι η ανησυχία στο εσωτερικό της ΕΚΤ σχετικώς με την προοπτική παραμονής ή εξόδου από την τρόικα αυξάνεται διαρκώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top