Ντάιζελμπλουμ στο Eurogroup: έχει προοδεύσει η Ελλάδα

Αισιοδοξία για συμφωνία μέσα στον Μάρτιο με την Κύπρο

Ντάιζελμπλουμ στο Eurogroup:  έχει προοδεύσει η Ελλάδα
Την ικανοποίησή του ότι η Ελλάδα έχει προοδεύσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων της τρόικας εξέφρασε ο επικεφαλής του Εurogroup κ. Ντάιζελπλουμ, με την αφορμή της σημερινής συνεδρίασης. «Για την Ελλάδα είδαμε με ικανοποίηση ότι έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις του Φεβρουαρίου και ήδη έχουμε εκταμιεύσει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, σημείωσε ο επικεφαλής του eurogroup κ. Ντάιζελπλουμ.

Η Ελλάδα έχει προχωρήσει και έχει θέσει μηνιαίους στόχους για τους μεγάλους οργανισμούς και συνεχίζει την ίδια διαδικασία με όλους τους φορείς, πρόσθεσε. «Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει και να καλύψει και τις απαιτήσεις για τη δόση του Μαρτίου», ανέφερε επίσης .

«Για την Ελλάδα δώσαμε τα 2,8 δισ. ευρώ και είμαστε έτοιμοι για την δόση του Μαρτίου υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις απαιτήσεις» δήλωσε ο Κλ. Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM. Συμπλήρωσε ότι για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί 7,2 δισ. ευρώ αλλά δεν έχουν διατεθεί ακόμα.

Αισιόδοξοι εμφανίσθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την δανειακή σύμβαση της Κύπρου μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ότι οι υπουργοί είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Λευκωσία για την αναμόρφωση της οικονομίας της και ειδικότερα του τραπεζικού της τομέα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνάντησαν σήμερα για πρώτη φορά τον νέο υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή. ​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top