Γ.Προβόπουλος: Είμαστε στο τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής

Δηλώσεις του διοικητή της Ττε στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γ.Προβόπουλος: Είμαστε στο τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής

​«Έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό», είπε ο κος Προβόπουλος στον Κάρολο Παπούλια, στη συνάντηση που είχαν σήμερα Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξέφρασε την ελπίδα και την πεποίθηση, ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε και τις θυσίες που έχει υποστεί ο λαός να πάνε χαμένες και έτσι στο τέλος να μην χάσουμε αυτή τη μάχη και να κερδίσουμε το έπαθλο».

Ο κος Προβόπουλος μίλησε για θετικά και αισιόδοξα μηνύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, κάτι που όπως είπε, «μας δίνει την πεποίθηση ότι ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί».

Αναφερόμενος στις καταθέσεις, ο κος Προβόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται σε μια θετική πορεία, διευκρινίζοντας μάλιστα πως από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δισ. ευρώ.

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε τη μεγάλη πρόοδο που, όπως είπε, έχει επιτευχθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς: τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος και στον τραπεζικό τομέα.

Ειδικά για τον τραπεζικό τομέα, εκτός από την επιστροφή των καταθέσεων και την ομαλοποίηση του κλίματος, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε πως οι τράπεζες στους επόμενους μήνες βγαίνουν στις αγορές για να ανακεφαλοποιηθούν, κάτι που όπως εκτίμησε, θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε ένα διαφορετικό τραπεζικό τοπίο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top