ΜΗΝ χάνεις χρόνο! Έχεις προθεσμία ως τις 13 Μαρτίου για τις μετατάξεις !

Δες ποια δικαιολογητικά απαιτούνται και πως μοροδιοτούνται

ΜΗΝ χάνεις χρόνο! Έχεις προθεσμία ως τις 13 Μαρτίου για τις μετατάξεις !

​Προθεσμία ως την επόμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Νοέμβριο, να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για την μετάταξή τους σε νέους φορείς.

Που να υποβάλλω την αίτηση για να συμμετάσχω στο πρόγραμμα κινητικότητας;

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Διοικητικού προσωπικού του φορέα στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος.

Αν πρόκειται για υπάλληλο περιφερειακής ενότητας τότε οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Διοικητικού προσωπικού των οικείων περιφερειακών ενοτήτων στις οποίες τηρούνται τα ατομικά τους μητρώα.

Πρέπει να καταθέσω εκ νέου τα δικαιολογητικά που με αφορούν ;

ΟΧΙ, παρά μόνο όσα δικαιολογητικά –πιστοποιητικά δεν υπάρχουν στο προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου και είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση των προσόντων του ή την απόδειξη των ιδιοτήτων του.

Τι σημαίνει ομοεδρικότητα και συνυπαγωγή;

Ομοεδρικότητα σημαίνει ότι ο φορέας προέλευσης και ο φορέας υποδοχής να εδρεύουν στον ίδιο δήμο και συνυπαγωγή ο φορέας προέλευσης και ο φορέας υποδοχής να είναι υπό την εποπτεία του ίδιου του υπουργείου.

Στην περίπτωση που ένας υπάλληλος είναι αποσπασμένος, ως φορέας προέλευσης θεωρείται ο φορέας στον οποίο υπηρετεί με απόσπαση. Παράλληλα, ο κάθε υπάλληλος μπορεί να δηλώσει τόσους φορείς υποδοχής όσες είναι και οι θέσεις που έχουν ανακοινωθεί!

Ποιο όργανο μοριοδοτεί

Η μοροδιοδότηση γίνεται από το ΑΣΕΠ με βάση τους ψηφιακού�� πίνακες συνδρομής κριτηριών που θα υποβληθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού.

Πως υπολογίζονται τα μόρια

Ο ανώτατος αριθμός μορίων ανέρχεται σε 235 εκ των οπίων τα 35 αφορούν σπουδές εκπαίδευση, τα 30 τον χρόνο υπηρεσίας, τα 20 την οικογενειακή κατάσταση, ενώ 100 μόρια δίνονται για την ομοεδρικότητα και 50 μόρια για τη συνυπαγωγή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στην σελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (www.ydmed.gr) και στην ένδειξη υπηρεσιακές ανακοινώσεις όπου υπάρχει σχετική ανάρτηση με τίτλο «Οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλήλων σε κινητικότητα»

Τελεσίγραφο Μανιτάκη: Απολύονται όσοι δε δεχτούν τη μετάταξη

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί πως θα βρεθούν εκτός Δημοσίου οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους.

«Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους» λέει χαρακτηριστικά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top