Πολυεθνικές για κατώτατο: Ρίξτε τον στα 300 ευρώ για να επενδύσουμε στην Ελλάδα!

Ζητούν τη δυνατότητα μερικής πρόσληψης ανέργων με μισθό Βουλγαρίας!

Γεφύρι της Άρτας κατάντησε πια αυτός ο κατώτατος μισθός… Τη μία θα τον ανεβάσουν οι μεν, την άλλη σταθερό λένε πως θα τον κρατήσουν οι δε, ενώ συχνά-πυκνά βγαίνουν και… τρίτοι να ζητήσουν τη μείωσή του!

Στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ των επιχειρηματιών και του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών εκτός από διευκολύνσεις που αφορούν τη γραφειοκρατία και τη μείωση του κόστους της ενέργειας έθεσαν και θέμα περαιτέρω μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.

Τι ζήτησαν; Τη νομοθετική δυνατότητα να μπορούν να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση!

«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου», ανέφερε διευθυντικό στέλεχος εταιρείας ζυμαρικών!

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε διπλωματικά πως δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος για το θέμα και παρέπεμψε στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος –σας θυμίζουμε- έχει πάντως ξεκαθαρίσει με κάθε τόνο πως ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να αλλάξει όσο είμαστε στο δημοσιονομικό πρόγραμμα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top