ΔΕΙΤΕ τη μαύρη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Τελεσίγραφο Μανιτάκη: Απολύονται όσοι δε δεχτούν τη μετάταξη

Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα καθώς ξεκινούν πάλι από σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και οι αποχωρήσεις στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να παραδώσει στους δανειστές το τελικό σχέδιο για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων μετά τις πιέσεις του ΔΝΤ για απολύσεις.

Άμεσα παίρνουν «φύλλο πορείας» 8.800 υπάλληλοι, ενώ ως τον Ιούνιο ο αριθμός των διαθεσίμων θα φτάσει τους 12.700. Στόχος να βγουν στη διαθεσιμότητα 25.000 ως τον Δεκέμβριο.

Δείτε πως μοιράζεται η πίτα

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η «λίστα» αφορά τη διαθεσιμότητα 5.503 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα εκ των οποίων 2000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και 3.503 από την κατάργηση οργανικών θέσεων , οι οποίες θα προέλθουν από την αξιολόγηση των πρώτων φορέων γενικής κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο δίμηνο.

Στη λίστα των πρώτων 12.700 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα υπολογίζονται και 1.200 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ελέγχονται για ιατρικούς ή άλλους λόγους που έχουν επικαλεστεί για να μην διδάσκουν και αναμένεται να κριθούν ως «αδικαιολόγητοι απόντες» από την οργανική τους θέση.

Όσον αφορά στους ένστολους, ενδέχεται να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας.

Στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας έχουν υπολογιστεί και 3.896 υποθέσεις επίορκων και κατόχων πλαστών εγγράφων οι οποίες εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν άμεσα στα πειθαρχικά συμβούλια.

Τελεσίγραφο Μανιτάκη: Απολύονται όσοι δε δεχτούν τη μετάταξη

Την ίδια ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί πως θα βρεθούν εκτός Δημοσίου οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους,.

«Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους» λέει χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top