Μείωση φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

Από τους υψηλότερους στην Ευρώπη οι σημερινοί συντελεστές» λέει ο υφ. Οικονομικών

Μείωση φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

«Εξετάζουμε τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Οι σημερινοί συντελεστές είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Ο χάρτης των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των μεταβιβάσεων ακινήτων στην Ευρώπη αποκαλύπτει ότι οι συντελεστές 8% και 10% που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι, με εξαίρεση το Βέλγιο.

Αν ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και ως αντίβαρο στην προωθούμενη καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ.

Εκτός από τη μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, η κυβέρνηση θα ζητήσει και τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση. Στο ζήτημα αυτό αναμένεται να αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι οι μειωμένες εισπράξεις ΦΠΑ, τα 4.500 λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης και η απώλεια 20.000 θέσεων εργασίας μέσα σε ένα χρόνο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top