Έχεις ανασφάλιστο ΙΧ; Πρόσεχε! Παίρνουν πινακίδες, άδεια, δίπλωμα και ρίχνουν πρόστιμα!

Δες τι αλλάζει !!!

Έχεις ανασφάλιστο ΙΧ; Πρόσεχε! Παίρνουν πινακίδες, άδεια, δίπλωμα και ρίχνουν πρόστιμα!

​Πριν βγεις παγανιά με το ανασφάλιστο όχημα σου, έχε κατά νου πως προωθούνται αυστηρές ποινές για όσους δεν έχουν πληρώσει ασφάλιστρα!

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που σε πιάσουν; Με απλά ��όγια σου τα παίρνουν όλα, άδειες, διπλώματα και παράλληλα σου βάζουν και χρηματικό πρόστιμο!

Αναλυτικότερα θα έχεις τις παρακάτω κυρώσεις:

α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής ατυχήματος από όχημα επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

β) Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Προβλέπεται μάλιστα ηλεκτρονικό δίχτυ διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπιστούν όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που περίπου 700. 000 ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων την πάτησαν για τα καλά, αφού στην αγωνία τους να βρουν φθηνές ασφαλιστικές έπεσαν πάνω σε μαϊμού εταιρείες που έκαναν έφοδο στην αγορά, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top