Τι αλλάζει με το ειδικό πίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων;

Ποιοι το δικαιούνται και πως μπορούν να το λάβουν

Στο πλαίσιο αναπροσαρμογής και εξορθολογισμού της επιδοματικής πολιτικής, θεσπίζεται ειδικό επίδομα για τη στήριξη του θεσμού της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.

Το ειδικό επίδομα αποτελεί επιπρόσθετη παροχή προς τις οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ.

Επιπλέον, προβλέπεται προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος για οικογένειες με τέσσερα και άνω τέκνα.

Το επίδομα παρέχεται αφενός για τη στήριξη της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας και αφετέρου σαν κίνητρο.

Ο εισοδηματικός περιορισμός διασφαλίζει ότι η παροχή θα χορηγείται στις οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης.

Ειδικότερα, με το άρθρο 43 θεσπίζεται ειδικό επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα.

Το επίδομα καταβάλλεται ανά οικογένεια, για όσο διάστημα τα τέκνα έχουν την ιδιότητα των εξαρτωμένων και αντιστοιχεί σε πεντακόσια (500) ευρώ. Οι τρίτεκνες οικογένειες που δικαιούνται το επίδομ�� πρέπει να έχουν οικογενειακό, φορολογητέο εισόδημα μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα τέκνα και κατά τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε παιδί για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Το ειδικό επίδομα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που υποβάλλεται μέσω της εφαρμογής Taxisnet.

Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή δικαιούχοι είναι όλα τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν γεννηθεί μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και το δικαίωμα αναγνωρίζεται αναδρομικά

α) από 1-1-2013 για τέκνα γεννημένα μέχρι 31-12-2012 και

β) από την 1η του επόμενο�� μήνα της γέννησής τους για τέκνα γεννημένα εντός του 2013.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top