Με το δεξί μπαίνει ο μήνας! Υπογράφεται η συμφωνία Cosco - Hewlett Packard!

Παρουσία και του Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά

Με το δεξί μπαίνει ο μήνας! Υπογράφεται η συμφωνία Cosco - Hewlett Packard!

​Με ένα πολύ καλό νέο όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας μπαίνει ο μήνας Μάρτιος! Σήμερα, Παρασκευή υπογράφεται παρουσία και του Α.Σαμαρά, η συμφωνία ανάμεσα στην Cosco και στη Hewlett Packard για την αποκλειστική μεταφορά εμπορευμάτων της HP σε όλη την Ευρώπη μέσω του Πειραιά.

Η σημερινή συμφωνία ειναι απόδειξη οτι οι Ελληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε τη δύσκολη αυτή στιγμή, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και εστίασε στις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη επένδυση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, μέσω της οποίας θα διακινούνται φορτία από και προς την Άπω Ανατολή. Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η εμπιστοσύνη που δείχνει εμπράκτως η HP θα κάνει και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Ενδιαφέρον για τη μεταφορά των προϊόντων τους μέσω του λιμανιού του Πειραιά έχουν εκδηλώσει εταιρείες όπως η Dell, η LG, η Samsung, η Lenovo, η Sony και η Hyundai.
Καθοριστικό ρόλο στη συμφωνία και κίνητρο για την έλευση και άλλων πολυεθνικών στον Πειραιά, έβαλε η σύνδεση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας με τον σιδηρόδρομο συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων.
Τη γραμμή, μέσω της οποίας θα εκτελούνται μόνο εμπορευματικά δρομολόγια με 32 αμαξοστοιχίες που θα αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 90χλμ την ώρα, εγκαινίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και των εκπροσώπων της Cosco στην Ελλάδα.
Βίντεο STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top