ΤΡΟΙΚΑ: Προσλάβετε ράμπο τώρα και μαζέψτε τα λεφτά από τους φοροφυγάδες

Ζητούν και φοροεισπρακτικό μηχανισμό από ιδιωτικές εταιρίες!

ΤΡΟΙΚΑ: Προσλάβετε ράμπο τώρα και μαζέψτε τα λεφτά από τους φοροφυγάδες

Εδώ και τώρα έσοδα από αυτούς που δεν πληρώνουν τους φόρους του ζητά η τρόικα. Μάλιστα στην έκθεση των στελεχών που διέρρευσε προ ημερών, η τρόικα επιμένει πιεστικά στην πρόσληψη 200 εφοριακών που θα ασχολούνται μόνον με το “κυνήγι” και την είσπραξη των φόρων. Φθάνει δε στο σημείο να κάνει λόγο ακόμη και για φοροεισπρακτικό μηχανισμό από ιδιωτικές εταιρίες, που θα εισπράττουν τους φόρους για λογαριασμό των Εφοριών.

Συγκεκριμένα στην έκθεση τα στελέχη της τρόικας προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών:

-να προχωρήσει άμεσα σε εξωτερική πρόσληψη επιπλέον 200 νέων ελεγκτών.

-να αυξηθεί κατά προτεραιότητα ο αριθμός των εξωτερικά προσλαμβανόμενων ελεγκτών, χωρίς να παραβιάζεται ο κανόνας των συμβάσεων-προσλήψεων που ισχύει για το σύνολο του δημοσίου

-να βρεθούν άλλοι 500 εξωτερικά προσλαμβανόμενοι ελεγκτές την περίοδο 2013-14

Οι "νέας κοπής φοροκυνηγοί" θ�� αναλάβουν τον εντοπισμό και την πλήρη καταγραφή της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης των οφειλετών του δημοσίου. Όσον αφορά στους ιδιώτες και τις εταιρίες θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των ποσών που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα ταμεία του Δημοσίου.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η τρόικα επιμένει και πιέζει στην αριθμητική συρρίκνωση των Εφοριών αλλά και οι εξαγγελίες του γ.γ. εσόδων Χ. Θεοχάρη ότι τα πάντα θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά ώστε να μην έρχονται σε επαφή φορολογούμενος και εφοριακός.

ΔΝΤ: Αυξήστε τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή για να σας μειώσουμε τη λιτότητα!

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, στέλνει το εξής μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση: Αυξήστε τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και θα σας μειώσουμε τα μέτρα λιτότητας!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top