Σε ρόλο Big Brother το ΥΠΟΙΚ: Θα μπορεί να βλέπει τους λογαριασμούς μας στις τράπεζες!

Ανακοίνωσε διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες εντός του 2013

Ρόλο Big Brother στις τραπεζικές μας καταθέσεις θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προανήγγειλε την ολοκλήρωση εντός του 2013 της διασύνδεσης των ελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες!

Στην μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία απάντησε στην «κίτρινη» κάρτα της τρόικας για την πρόοδο στο μέτωπο με τη φοροδιαφυγή, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι σύντομα θα έχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τις εφορίες.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά: «Στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top