Έχεις πάρει δάνεια;;; Ήρθε η ώρα να τους δώσεις ακόμη και την ψυχή σου!!!

Τινάζει στον αέρα χι��ιάδες νοικοκυριά η νέα ρύθμιση κυβέρνησης-τρόικας-τραπεζών

​Αν και είχε θετική κατάληξη η χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ωστόσο όλα εξαρτώνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν έχει δώσει ακόμη το ''πράσινο φως''!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Θανάσης Σκορδάς και Κυριάκος Βιρβιδάκης συζήτησαν με τους επικεφαλής των τραπεζών τις κυβερνητικές προτάσεις για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των δανείων φυσικών προσώπων που έχουν πληγεί από την κρίση.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, οριστικοποιήθηκε το τελικό σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών (όχι όλων των νοικοκυριών!!!) και από ότι ��αίνεται πολλές οικογένειες θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που βάζουν για τη ρύθμιση η κυβέρνηση και οι τράπεζες.

Το σχέδιο, βάση του οποίου θα παγώνει η καταβολή της δανειακής δόσης για 4 χρόνια και ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους, είναι ΜΟΝΟ για όσους έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25000 ευρώ και το εισόδημά τους έχει μειωθεί την τελευταία τριετία πάνω από 35% και ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους. Παράλληλα, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν άνεργοι, πολύτεκνοι μακροχρονίως πάσχοντες και άτομα με αναπηρία.

Με απλά λόγια αποκλείονται χιλιάδες άλλα νοικοκυριά, παρά το γεγονός ότι μπορεί να πνίγονται από τα δάνεια, είτε γιατί το ετήσιο οικογενει��κό εισόδημα τους υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ, είτε γιατί το εισόδημα τους δεν έχει μειωθεί στο ποσοστό που ορίζει η κυβέρνηση!!!

Το «κλειδί» ωστόσο κρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς η διευκόλυνση των δανειοληπτών εκτιμάται πως θα αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών κατά 2 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι αισιόδοξη ότι θα πάρει την έγκριση, καθώς το ελληνικό σχέδιο είναι στα πρότυπα του αντίστοιχου πορτογαλικού και ισπανικού που εγκρίθηκαν πρόσφατα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, το 84% των νοικοκυριών εμφανίζουν δυσκολία ή και αδυναμία στην αποπληρωμή των δανείων τους !!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top