«Πάγωσαν» οι καταθέσεις και μειώθηκαν τα δάνεια

Μειωμένες οι χορηγήσεις των δανείων και στην ευρωζώνη

«Πάγωσαν» τα δάνεια και μειώθηκαν οι καταθέσεις. Αυτό τονίζει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) για τον Ιανουάριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών τον Ιανουάριο μειώθηκαν οριακά στα 160,97 δισ. ευρώ από 161,451 δισ. ευρώ. Το σύνολό των καταθέσεων που περιλαμβάνει και εκείνες του Δημοσίου, αυξήθηκε στα 176,6 δισ. ευρώ από 173,3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Στον τομέα των δανείων, εξάλλου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα παρέμεινε αρνητικός στο -4%, καθώς η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 296 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ανάλογο είναι το κλίμα και στην ευρωζώνη όπου οι χορηγήσεις δανείων μειώθηκαν τον Ιανουάριο για ένατο κατά σειρά μήνα, αφού υποχώρησαν κατά 0,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 και κατά 0,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top