Φέρνει 200 εκ. ευρώ η παραχώρηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες

Συζητήσεις και με Hochtief για ανανέωση σύμβασης στο «Ελ. Βενιζέλος»

Φέρνει 200 εκ. ευρώ η παραχώρηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες

Σε δύο πακέτα θα παραχωρηθούν τελικά τα 22 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ με ξεχωριστή σύμβαση παραχώρησης θα προχωρήσει το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι ιδιώτες που θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους (η ιδιοκτησία θα παραμείνει στο δημόσιο) εκτιμάται πως θα επενδύσουν περί τα 200 εκατ. ευρώ ώστε να τα αναβαθμίσουν. Εκτός, όμως, από την παραχώρηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τη γερμανική Hochtief προκειμένου να επεκταθεί η σύμβαση παραχώρησης για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι Γερμανοί διατηρούν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων που πωλούν, με τις πληροφορίες του διεθνούς τύπου να αναφέρουν πως θα δεχθούν προσφορές μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Τα 22 αεροδρόμια που θα παραχωρηθούν είναι: Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλονιάς, Άκτιου, Καβάλας, Σκιάθου, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Καρπάθου, Καλαμάτας, Λήμνου, Ιωαννίνων, Νέας Αγχιάλου και Αράξου. Το υπουργείο προωθεί νομοσχέδιο με το οποίο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα μετατραπεί σε ρυθμιστική αρχή αερολιμένων.

Παραχωρούνται ακίνητα σε Χαλκιδική και Ερμιόνη

Στη σημερινή Δ.Σ. αποφασίστηκε, εξάλλου, να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πολυετή παραχώρηση ακινήτου 261 στρεμμάτων στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Ο νέος γύρος διαγωνισμών για παραχώρηση παραθαλασσίων ακινήτων, όμως, δεν περιλαμβάνει μόνο την έκταση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Στη Χαλκιδική βρίσκεται και το δεύτερο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ, το Κάμπινγκ και το Ξενία Παλιουρίου.

Το τρίτο παραθαλάσσιο ακίνητο που θα βγάλει σε διαγωνισμό το Ταμείο βρίσκεται στην Ερμιόνη, στην περιοχή Σαμπάριζα και αποτελείται από δύο εκτάσεις που χωρίζονται από δρόμο, συνολικής επιφάνειας 166 στρεμμάτων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top