Χάος στις αποδείξεις προς εξόφληση του ΕΟΠΥΥ: Τις στοιβάζουν σε σακούλες σκουπιδιών!

Αφορούν παραστατικά του 2011 και υποτίθεται ότι θα εξοφληθούν σύντομα…

Χάος στις αποδείξεις προς εξόφληση του ΕΟΠΥΥ: Τις στοιβάζουν σε σακούλες σκουπιδιών!

Κάθε φαντασία ξεπερνά το χάος στις παλαιές αποδείξεις προς εξόφληση, οι οποίες έχουν υποβληθεί στον ΕΟΠΥΥ!

Πρόκειται για παραστατικά γιατρών και λοιπών παρόχων τα οποία αφορούν υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί στους ασφαλισμένους του Οργανισμού έως και το 2011 και υποτίθεται ότι θα εξοφληθούν σύντομα. Τεράστιος αριθμός των εγγράφων αυτών βρίσκεται μέσα σε σακούλες σκουπιδιών και κουτιά, τα οποία στοιβάζονται σε γραφεία και διαδρόμους των πρώην Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΥΠΑΔ), που σήμερα ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ!

Με βάση τη νόμιμη διαδικασία, πρέπει να ελεγχθούν, να εκκαθαριστούν και στη συνέχεια να αποδοθούν τα αναγραφόμενα ποσά στους δικαιούχους.

Σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές για τα παλαιά χρέη του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να «ανασάνει» η αγορά και ετέθη, μάλιστα, ως χρονοδιάγραμμα εξόφλησης το τέλος Μαρτίου. Ωστόσο με τις οφει��ές του Οργανισμού προς τους παρόχους (παλαιές και νέες) να εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος…

Το υπουργείο Υγείας, πάντως, κατέθεσε την Τρίτη κατεπείγον νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο προβλέπει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν με προκαταβολές. Η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά την καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους ως άνω ενδιαφερόμενους και έτσι να αποπληρωθούν άμεσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, με δεδομένο ότι τούτο αποτελεί υποχρέωση έναντι των εταίρων μας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top