«Στραγγίξτε τους φορολογούμενους… αλλά με το γάντι» λέει ο Θεοχάρης!

Καλεί τους εφοριακούς σε συστράτευση λόγω μειωμένων εσόδων

«Στραγγίξτε τους φορολογούμενους… αλλά με το γάντι» λέει ο Θεοχάρης!

Σε συστράτευση καλεί τους εφοριακούς ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σε επιστολή που τους έστειλε κάνει λόγο για υστέρηση εσόδων και καλεί τους εφοριακούς να μας… στραγγίξουν αλλά με το γάντι!

«Είμαστε θεματοφύλακες του προϋπολογισμού και πρέπει να τον προφυλάξουμε από αστοχίες. Σας καλώ λοιπόν σε συστράτευση στους δυο αυτούς σκοπούς» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης και συμπληρώνει: «Πρέπει να σταθούμε κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται. Πρέπει να νιώσουμε τις δυσκολίες τους, δυσκολίες που σε μεγάλο βαθμό περνάμε και εμείς με τις οικογένειές μας και να τους σταθούμε. Ο ρόλος μας είναι υποστηρικτικός των φορολογούμενων και οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στο πλάι τους. Δίπλα στον εργοδότη που δοκιμάζεται. Στο πλευρό του οικογενειάρχη που δυσκολεύεται και πιέζεται καθημερινά».

Ο γ.γ. Εσόδων κάνει λόγο για απογοητευτικά στοιχεία για τα έσοδα τον Φεβρουάριο αλλά υποστηρίζει ότι μέρος της τρύπας θα καλυφθεί «από τη μία δόση του ΦΠΑ 2010 ενώ θα αποδοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα και ο ΦΜΥ από τις επιχειρήσεις».

Ο ίδιος διαπιστώνει ότι «διαφαίνεται δραματική μείωση των φόρων από τα τελωνεία λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης» και τονίζει ότι σε σύγκριση με τον περσινό Φεβρουάριο τα έσοδα ήταν μειωμένα από το χαράτσι καθώς τότε είχε «σπάσει» σε 2 δόσεις και όχι σε 5.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top