Φοροφυγάδες; Διακινητές μαύρου χρήματος; ή θύματα; Δείτε τα καυτά ονόματα της λίστας Νικολούδη!

Θα περάσουν από κόσκινο οι συγγενείς και οι καταθέσεις τους

Ονόματα υπεράνω υποψίας περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη» με τις 335 περιπτώσεις που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» και φοροδιαφυγή. Τα «Πόθεν Εσχες» των συγκεκριμένων πολιτών παρουσιάζουν μεγάλα κενά, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών, που τα εντόπισαν ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο σε 30.000 συνολικά δηλώσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα περιλαμβάνονται:

- Δημοσιογράφος συνεργάτης του πρακτορείου Reuters, που δεν εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη... διαφάνεια

- Επικεφαλής ασφαλιστικού οργανισμού

- Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με έντονο «αριστερό» προφίλ

- Διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας που σηκώνει σταθερά «αντιμνημονιακή σημαία»

- Δυο αθλητικοί δημοσιογράφοι

- Δυο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού

- Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας πρώην πρόεδρος σε ΠΑΕ της νότιας Ελλάδας

- Προβεβλημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα

Όλοι οι παραπάνω αλλά και … γενικοί και ειδικοί γραμματείς, δημοτικές αρχές, εισηγητές επενδυτικών στοιχείων, περιφερειάρχες, γιατροί διευθυντές ΕΣΥ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και πολλοί άλλοι βρέθηκαν με... κενά στα «πόθεν έσχες» τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη» θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις για την ��εριουσιακή τους κατάσταση, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές τους καταστάσεις, οι καταθέσεις τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, η κινητή και η ακίνητη περιουσία τους, εμβάσματα, μετοχές, ομόλογα , καθώς και η οικονομική κατάσταση των συγγενών τους!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν μετά τους ελέγχους της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Ήδη τα στοιχεία έχουν σταλεί από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη στις αρμόδιες αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top