Χρωστάς παντού ακόμη και στη Μιχαλού; Δες ΤΩΡΑ τα δικαιολογητικά που μπορούν να σε σώσουν!

Τσέκαρε όλα όσα χρειάζεσαι για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών!

Χρωστάς παντού ακόμη και στη Μιχαλού; Δες ΤΩΡΑ τα δικαιολογητικά που μπορούν να σε σώσουν!

​Είσαι πνιγμένος από τα χρέη και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο; Είσαι συνεχώς με μολύβια, χαρτιά και κομπιουτεράκια προσπαθώντας να βρεις τη λύση στα οικονομικά προβλήματα σου; Μην σκας… για αυτό είναι το star.gr εδώ!

Λοιπόν, δες ποια δικαιολογητικά ΠΡΕΠΕΙ να συγκεντρώσεις, προκειμένου να ρυθμίσεις τα χρέη σου έως και σε 48 δόσεις!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπεις στη ρύθμιση είναι αρχικά να καταβάλλεις ένα παράβολο υπέρ του …Δημοσίου ίσο με 5 τοις χιλίοις της βασικής οφειλής το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1000 ευρώ! Στην περίπτωση που με το ίδιο αίτημα ζητείται διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, μέρος των οποίων ρυθμίζεται για πρώτη φορά, άλλο για δεύτερη και τέλος ένα μέρος για τρίτη, πρέπει να καταβάλλονται ισάριθμα παράβολα για όλες τις ως άνω επιμέρους διευκολύνσεις.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ζητήσουν από την Εφορία τους, διευκόλυνση τμηματικής εξόφλησης σε έως και 26 δόσεις οι οποίες με την υποβολή αιτήματος επανεξέτασης και υπό προϋποθέσεις, μπορούν να φτάσουν τις 48.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στον προς εξέταση φάκελο που συνοδεύει την αίτηση για χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν:

πρωτότυπη αίτηση του οφειλέτη

-Το πρωτότυπο παράβολο

-Το ειδικό κατά περίπτωση έντυπο συμπληρωμένο με τα κριτήρια του άρθρου 17 του ν. 2648/1998 και την άποψη του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου επί του σχετικού αιτήματος

-Αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών (από την υποβολή της αίτησης)

-Αντίγραφα ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών (από την υποβολή της αίτησης), στους οποίους θα εμπεριέχεται και η έκθεση ελέγχου ορκωτού ελεγκτή

-Πρόσφατο δευτεροβάθμιο ισοζύγιο με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους και

-Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο έχει προσκομισθεί από τον αιτούντα, προκειμένου να τεκμηριωθεί η οικονομική του αδυναμία.

Δόσεις

Προσοχή: Η απόφαση της διευκόλυνσης «υλοποιείται» - για το ΥΠΟΙΚ- με την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε εντός τριμήνου από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Μέχρι την πληρωμή δηλαδή της πρώτης δόσης, το χρέος θεωρείται μη ρυθμισμένο, παρά την έκδοση της απόφασης χορήγησης διευκόλυνσης

Αν η σχετική απόφαση δεν υλοποιηθεί μέσα στο προβλεπόμενο τρίμηνο, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι χάνεται η διευκόλυνση και, εφόσον επιθυμείται η ρύθμιση του συγκεκριμένου χρέους, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για νέα (δεύτερη ή τρίτη κατά περίπτωση) διευκόλυνση.

Αίτηση επανεξέτασης

Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων πρώτης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε ο οφειλέτης να υποβάλλει αίτηση με την οποία θα αποδεικνύει την αδυναμία του να πληρώσει το ποσό της δόσης έχει χορηγηθεί με την πρώτη διευκόλυνση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κατά την υποβολή αιτήματος επανεξέτασης θα πρέπει να εξετάζεται:

Πρώτον, εάν το αίτημα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, ήτοι εντός δύο μηνών από την τελευταία εμπρόθεσμη καταβολή δόσης και

Δεύτερον, εάν η διευκόλυνση τμηματικής καταβολής παραμένει ενεργή και δεν έχει απωλεσθεί. Μάλιστα ο δεύτερος έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλα τα στάδια της επανεξέτασης, ήτοι τόσο κατά τη συζήτηση του αιτήματος από το αρμόδιο όργανο, όσο και κατά τη υλοποίηση της απόφασης από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς η επανεξέταση σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις θεωρείται συνέχεια της χορηγηθείσας πρώτης διευκόλυνσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top