Σε αυτό το κλαμπ ΔΕΝ μπαίνεις αν δεν έχεις ΑΑΑ!

“Ανασύνθεση” χωρών μετά την υποβάθμιση της Βρετανίας από τον οίκο Moody’s

​Η υποβάθμιση της Βρετανίας μετά από πολλές δεκαετίες έσκασε σαν βόμβα στο διεθνές οικονομικό στερέωμα την περασμένη Παρασκευή. Σε ρόλο «βομβιστή», ο οίκος Moody's που υποβάθμισε το βρετανικό χρέος σε ΑΑ+.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, πλέον μένου�� μόνο δέκα χώρες στο «κλαμπ του τριπλού Α»! Πρόκειται για τις οικονομίες που απολαμβάνουν την ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης και από τους τρεις μεγάλους οίκους, Moody's, Standard & Poor's και Fitch!

Ποιες χώρες είναι στην κορυφή για τους οίκους;

Στην Ευρώπη έμειναν έξι χώρες (η Γερμανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο, που αναφέρεται στο γράφημα), στην Ασία έμειναν η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, στην αμερικανική ήπειρο ο Καναδάς και στην Ωκεανία η Αυστραλία.

DEKA.jpg

Τριπλός ο πόνος για τους Βρετανούς

Αν και για κάποιους αναλυτές η υποβάθμιση της Βρετανίας άργησε να έρθει με δεδομένο το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας και της φούσκας των ακινήτων στη χώρα και την εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος σε διψήφιο ποσοστό, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί την πίκρα για το χαμένο … «Α»! Φανταστείτε πως ήταν η πρώτη υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας από τη δεκαετία του 1970!

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν προσπαθώντας να αναπτερώσει το ηθικό μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας για να βελτιώσει τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας.

Είδος υπό ε��αφάνιση οι χώρες του «τριπλού Α»

Οι χώρες του «τριπλού Α» άρχισαν να περιορίζονται δραστικά τα τελευταία χρόνια, όσο διευρυνόταν και βάθαινε η παγκόσμια κρίση. Υπενθυμίζουμε πως το «κλαμπ» εγκατέλειψαν η Ιρλανδία το 2009, η Ισπανία το 2010, οι ΗΠΑ το 2011, η Γαλλία και η Αυστρία το 2012.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top