Συνεδριάζει αύριο μετά από 3,5 χρόνια η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

Με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας

Με κύριο θέμα την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνέρχεται αύριο, στις 10.30 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης.

Η σύγκληση της Επιτροπής, η πρώτη ύστερα από 3,5 χρόνια, γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, και συμμετέχουν σ΄ αυτήν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων, εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων, καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Ο υπουργ��ς Εργασίας προτίθεται να ενημερώσει τους φορείς για τις δράσεις που υλοποιούνται, ενώ θα ζητήσει από τα εμπλεκόμενα μέρη συγκεκριμένες προτάσεις για τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά τα προγράμματα για την απασχόληση των νέων, που το υπουργείο Εργασίας έχει αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα και το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη στήριξη των περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Ο κ. Βρούτσης έχει ταχθεί ήδη υπέρ της εκπόνησης προγραμμάτων κατάρτισης και της επιδότησης θέσεων εργασίας με πόρους που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από το ΕΣΠΑ προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, εκτός από τον υπουργό Εργασίας, συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Πρόνοιας, οι γενικοί Γραμματείς Ισότητας, Νέας Γενιάς και ΕΛΣΤΑΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης αποτελεί το επίσημο συμβουλευτικό όργανο το οποίο έχει αρμοδιότη��α να εισηγείται, μέσω του υπουργού Εργασίας, για θέματα εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση, εκσυγχρονισμού των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης αλλά και για θέματα όπως η απασχόληση αλλοδαπών από τρίτες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top