Το ‘βλεπες, το ‘παιξες: Νέος φόρος… για τα σκουπίδια!

Υπερδιπλασιάζεται το 2014 – Θα τον πληρώνουμε μέσα από τα δημοτικά τέλη!

Το ‘βλεπες, το ‘παιξες: Νέος φόρος… για τα σκουπίδια!

Για νέους φορούς και αυξήσεις φόρων ακούμε και βλέπουμε εδώ και πολλούς (πάρα πολλούς, για την ακρίβεια) μήνες. Τουλάχιστον οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πρωτοτυπία της φορο-θεματολογίας που είναι η αύξηση στον φόρο… για τα σκουπίδια!

Από τις αρχές του 2014, λοιπόν, θα ισχύσει νέο ειδικό τέλος για τα μη επεξεργασμένα απόβλητα που οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος διαχείρισης που καλούνται να καταβάλλουν οι δήμοι και (κατ’ επέκταση) όλοι εμείς μέσω των δημοτικών τελών!

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κα Λαζαρίδου σε ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο νέος φόρος θα προστίθεται στο ποσό που καταβάλλεται ήδη σε κάθε περιοχή για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ και θα είναι 35 ευρώ τον τόνο. Μάλιστα κάθε χρόνο, θα αυξάνεται και κατά 5 ευρώ μέχρι η αύξηση να φθάσει στο σύνολο της τα 60 ευρώ! Για παράδειγμα, η Αθήνα πληρώνει σήμερα 45 ευρώ τον τόνο και το ποσό θα φθάνει τα 80 ευρώ το 2014 (35+45=80 ευρώ). Το 2015 θα γίνει 85 ευρώ, το 2016 θα γίνει 90 ευρώ κ.ό.κ.

Σύμφωνα με την ίδια, τα ποσά που θα εισπράττονται από το παραπάνω τέλος, θα καταλήγουν στο «πράσινο ταμείο» για περιβαλλοντικά έργα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top