Σαμαράς: Σύντομα η Ελλάδα θα έχει ρόλο-κλειδί στην παραγωγή ενεργειακών πόρων

Σαμαράς: Σύντομα η Ελλάδα θα έχει ρόλο-κλειδί στην παραγωγή ενεργειακών πόρων

​Για το ρόλο της Ελλάδας στα ενεργειακά ζητήματα μίλησε από το βήμα του συνεδρίου Athens Energy Forum 2013 ο Αντώνης Σαμαράς , τονίζοντας πως η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει «ρόλο-κλειδί» στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

samis.jpg
«Έχουμε ήδη υψηλό δυνητικό ρόλο στη διακίνηση ενεργειακών πόρων και σύντομα η Ελλάδα θα διαδραματίσει και σπουδαίο ρόλο στην παραγωγή ενεργειακών πόρων», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ωστόσο ότι «όλα αυτά πρέπει να τα μετατρέψουμε από δυνατότητα σε πραγματικότητα».

sami.jpg

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως η αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι τμήμα του μακροχρόνιου σχεδιασμού που αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη και οι εταίροι μας αρχίζουν πλέον να λαμβάνουν πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, γεγονός που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Φ.Ολάντ κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας.
Σαμαράς σε Ερντογάν: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο
Λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίο�� Συνεργασίας Ελλάδας –Τουρκίας που θα συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη, ο κος Σαμαράς στέλνει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν με αφορμή τηρηματική διακοίνωση Αβραμόπουλου και την προκλητική απάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού.
«Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο» τόνισε ο Πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας πως τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα προχώρησαν σε ρηματικές διακοινώσεις προς τον ΟΗΕ. «Υπάρχει όμως μια διαφορά: Εμείς επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και το έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία το επικαλείται ενώ δεν το έχει υπογράψει» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

ΦΩΤΟ: Eurokinissi- Βίντεο NET

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top