Επιστροφή επενδυτών στην Ελλάδα «βλέπει» η Wall Street Journal

Διαβάστε αναλυτικά

Επιστροφή επενδυτών στην Ελλάδα «βλέπει» η Wall Street Journal

​Στην επιστροφή επενδυτών στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal και του πρακτορείου Dow Jones Newswires.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως, καθώς οι φόβοι για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη υποχωρούν, οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στη χώρα, τοποθετούμενοι σε όλους τους κλάδους, από την κτηματαγορά έως και τις μετοχές εταιρειών του ενεργειακού τομέα.

«Μια νέα αίσθηση εμπιστοσύνης στη χώρα και στην κυβέρνησή της υποδηλώνουν ότι η Ελλάδα εξέρχεται της πτωτικής της τροχιάς» επισημαίνει το δημοσίευμα, όπου σημειώνεται πως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν και έχουν επιστρέψει σε επίπεδα που ήταν πριν από τα τέλη του 2010.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν μικρές διακυμάνσεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων. Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων η αξία των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Το καλάθι των 20 νέων ελληνικών ομολόγων που είναι υπό διαπραγμάτευση διαμορφώθηκε στα 43,50 λεπτά ανά ευρώ.

Στο ελληνικό ομόλογο λήξης 2023 οι τιμές κυμάνθηκαν στο επίπεδο των 52,40 λεπτών ανά ευρώ, με την απόδοση να ανέρχεται στο 11,00%. Το νέο γερμανικό 10ετές ομόλογο με ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2023 ανήλθε στα 99,28 λεπτά ανά ευρώ, με την απόδοση να φθάνει το 1,58%. Το spread ανήλθε στις 942 μονάδες βάσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top