Καλώς να τους ξαναδεχτούμε! Έρχονται οι Τροικανοί με γεμάτη ατζέντα και πολλές απαιτήσεις!

Τα μέτωπα της κυβέρνησης «βάζουν» σε δοκιμασία τη συνοχή της

Η σημερινή Πανσέληνος του Φεβρουαρίου μας... φέρνει τους τροικανούς!! Περίπου 30 στελέχη των δανειστών φθάνουν αύριο Τρίτη στην Αθήνα προκειμένου να συλλέξουν τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και την πρόοδο των προαπαιτούμενων, ενώ στα τέλη της εβδομάδας θα φτάσουν και τα «μεγάλα κεφάλια» , δηλαδή η ηγεσία της τρόικας!

Εν τω μεταξύ, από δω και στο εξής και μέχρι το τέλος του 2013 η κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει μηνιαία αναφορά στην τρόικα για την πορεία εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας ή της διαθεσιμότητας των 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, γεγονός που θα αποτελέσει ένα από τα σημεία αιχμής και τριβής των υπουργών στο νέο γύρο των επαφών με τους δανειστές.

Σημειώνεται πως βάσει μνημονίου θα πρέπει έως το 2015 να έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο 150.000 υπάλληλοι σε σχέση με το 2010.

Στα «αγκάθια» των συναντήσεων μεταξύ τρόικας –Στουρνάρα συγκαταλέγονται επίσης το φορολογικό, η πορεία του προϋπολογισμού η οποία και ξεκίνησε με υστέρηση εσόδων, οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και η πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Παράλληλα, σε περίπτωση που η τρόικα αντιληφθεί πως δεν έχει πατηθεί γκάζι στις αποκρατικοποιήσεις και η κυβέρνηση τις «προχωρά» με… πρώτη ταχύτητα, τότε οι δανειστές θα ζητήσουν την απομάκρυνση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση, η τρόικα θα ζητήσει την είσπραξη τουλάχιστον 2,6 δισ. ευρώ φέτος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το π��σό που θα υπολείπεται του στόχου, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να το καλύψει με δημοσιονομικά μέτρα, κάτι που η κυβέρνηση απεύχεται.

Τι θα πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το τέλος Μαρτίου;

Μεταξύ των δεσμεύσεων που θα πρέπει η Ελλάδα να υλοποιήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου είναι:

1. Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την προσαρμογή των τιμών τελικού χρήστη για τους μικροκαταναλωτές.

2. Η δημιουργία μιας σημαντικά πιο αυτόνομης φορολογικής διοίκησης και προσδιορισμός του βαθμού της αυτονομίας του πλαισίου διακυβέρνησης, της ευθύνης, των νομικών εξουσιών του επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης και του αρχικού προσωπικού του οργαν��σμού.

3. Η έκδοση και δημοσίευση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου καταπολέμησης της διαφθοράς για τις δημόσιες υπηρεσίες, το οποίο θα περιλαμβάνει ειδικές διατάξεις για την φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.

4. Η πλήρης εφαρμογή μιας τυποποιημένης διαδικασίας για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με στόχο την καλύτερη εναρμόνισή τους προς τις αγοραίες τιμές υπό την ευθύνη του διευθυντηρίου φορολόγησης του κεφαλαίου.

5. Η μεταφορά σαράντα νέων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top