Επίθεση στον Ολάντ από τον συνεργάτη της Μέρκελ Μ. Φουχς: η Γαλλία είναι προβληματικό παιδί!

Προειδοποιεί για μεγάλο πρόβλημα της γαλλικής οικονομίας

Επίθεση στον Ολάντ από τον συνεργάτη της Μέρκελ Μ. Φουχς: η Γαλλία είναι προβληματικό παιδί!
Επίθεση στην κυβέρνηση Ολάντ εξαπέλυσε σήμερα ο στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ βουλευτής και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος CDU Μίκαελ Φουχς, ο οποίος χαρακτήρισε τη Γαλλία «προβληματικό παιδί» της ευρωζώνης! «Δυστυχώς, η Γαλλία είναι το προβληματικό παιδί της ευρωζώνης, διότι άλλες χώρες έχουν κάνει το έργο τους πολύ πιο εντατικά – για παράδειγμα η Ισπανία ή η Ιταλία υπό τον Μόντι, αλλά οι Γάλλοι πίστεψαν πως θα μπορούσαν να ξεφύγουν», ανέφερε συγκεκριμένα ο γερμανός βουλευτής.

Ο Φουχς ζήτησε από το Παρίσι να παραδειγματισθεί από το Βερολίνο, ώστε να ανακτήσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα, με αφορμή τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ευρωζώνη, στην οποία επισημαίνεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα διαμορφωθεί στο 3,7% το 2013, έναντι στόχου 3%.

«Οι Γάλλοι πρέπει να κάνουν τη σπουδή τους. Βρίσκονται πολύ, πολύ πίσω από άλλες χώρες και αυτό είναι ανησυχητικό καθώς η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη», δήλωσε ο συνεργάτης της Μέρκελ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Οι Γάλλοι έχουν ακόμη εργάσιμη εβδομάδα 35 ωρών. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν οι εργαζόμενοι απασχολούνται 42 ώρες στην Ελβετία και κατά μέσο όρο 40 ώρες στη Γερμανία. Η Γαλλία πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική» τόνισε ο συνεργάτης της Μέρκελ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα τρωτά του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι οι δημογραφικές εξελίξεις επιβάλουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει, ολόκληρη η ευρωζώνη πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς. Όλοι πρέπει να είμαστε διεθνώς ανταγωνιστικοί και οι Γάλλοι είναι πολύ πίσω από αυτή τη σκοπιά», ανέφερε επίσης.

Κριτική στη Γαλλία άσκησε και ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ζήτησε από τη Γαλλία να κάνει «ξεκάθαρα και μετρήσιμα» βήματα προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της. «Πιστεύω πως είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την Γαλλία να λάβει τα απαραίτητα βήματα το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να διορθώσει την απώλεια του στόχου» υποστήριξε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top