Ρεν:Αφήστε τα περί αναθεώρησης και εφαρμόστε κατά γράμμα το πρόγραμμα

​«Το κλειδί για την έξοδο από την ελληνική κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα»

​«Το κλειδί για την έξοδο από την ελληνική κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα», δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η χώρα μας ΠΡΕΠΕΙ να αφήσει τα περί αναθεώρησης και να εφαρμόσει κα��ά γράμμα το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που συμφωνήθηκε πρόσφατα.

Μάλιστα ο Όλι Ρεν τόνισε πως τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συμφωνούν ότι δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευ��ης Τύπου με θέμα τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις χώρες της ΕΕ, την περίοδο 2012-2014, ο Όλι Ρεν, ερωτώμενος για την Ελλάδα, απέδωσε τη βαθύτερη από το αναμενόμενο ύφεση της ελληνικής οικονομίας και την υψηλή ανεργία, στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα καθώς και στα μειονεκτήματα εφαρμογής του προγράμματος, σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με την επίτροπο οικονομίας, συνέβαλε στο αίσθημα φόβου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και οδήγησε σε εκκροή κεφαλαίων από τη χώρα. Επιπλέον, η μείωση της ανάπτυξης στην ΕΕ είχε αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές.

Ο Όλι Ρεν υπενθύμισε επίσης πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 είχε φτάσει στο 15,6% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η χώρα να μη μπορεί να βγει στις αγορές!

Βίντεο mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top