Τι έδωσαν οι αγρότες στον Σαμαρά;

Παραμένουν τα μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας!

Τι έδωσαν οι αγρότες στον Σαμαρά;

Υπόμνημα με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου παρέδωσε στον Πρωθυπουργό το Συντονιστικό 'Όργανο των αγροτών στο πλαίσιο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει και της σύστασης διυπουργικής επιτροπής για τη θέσπιση ζητημάτων, όπως το αγροτικό πετρέλαιο.

Οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ακρόαση που είχαν από τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα επισήμαναν, πως ο πρωθυπουργός τούς δήλωσε πως είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και πως ο ίδιος γνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας.

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι του Συντονιστικού 'Οργάνου των αγροτών συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, απ' τον οποίο ζήτησαν να μην υπάρξει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στους αγρότες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες συναντώνται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ενώ θα συμμετάσχουν και σε διυπουργική σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Υπενθυμίζουμε πάντως πως χθες Πέμπτη,ο κ. Χαρακόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεσπιστεί το αγροτ��κό πετρέλαιο, αφού όπως τόνισε πρόκειται για μια πρόταση που μελετά η κυβέρνηση.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις!

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με πιο χαλαρούς ρυθμούς, οι περισσότεροι αγρότες της χώρας, δυναμώνοντας σε πολλές περιοχές τα μπλόκα τους, αλλά και αποχωρώντας από άλλες, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών αλλά κι επειδή, όπως ανέφεραν, «τρέχουν» οι δουλειές στα χωράφια.

Στη Θεσσαλία συγκεκριμένα, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και μαζί με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα έχουν συναντήσεις στην πρωτεύουσα με εκπροσώπους της κυβέρνησης από τέσσερα υπουργεία- Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top